Calaf








Hem anat a Calaf, en dissabte, que és dia de mercat. En saber que era dia de mercat ens va fer gràcia. Vam dir que per fi coneixeríem el mercat de Calaf. 

Dubtàvem si era perquè era molt gran, que s'havia fet la dita de "sembla el mercat de Calaf"  o per quina raó. Ho vam buscar i vam trobar una llegenda molt bonica, que encara que hagi carregat als pobres calafins el concepte de desori, veurem que tampoc, ni tan sols a la llegenda, tenen cap culpa de res. 

Es veu que feia molt i molt de fred, a Calaf (no pas al setembre quan hi hem anat nosaltres)  i tot se'ls gelava. Era dia de mercat i es gelaven fins i tot les paraules en sortir de la boca dels parlants.  Amb les parauels gelades, no es podien entendre, però quan va pujar el sol del matí i es va començar a desgelar una mica tot, va resultar que es van descongelar totes les paraules a la vegada i tampoc hi havia qui s'entengués. Aquesta llegenda ens ha arribat de la mà d'Apel·les Mestres.


Ara, em sembla que el mercat de Calaf ja no és tan gran com en aquella època, però sí que és bonic, agradable i tranquil  i fa de bon pasejar-hi. A començaments de setembre,  a més a més,  és festa major i encara que el mercat funcionava perfectament, moltes botigues estaven tancades.

Comentaris

  1. Vam estar-hi fa anys, en un dia que no hi havia mercat. Recordo una plaça porxada no gaire gran i de forma irregular. Als voltants de Calaf hi ha paratges i altres pobles també molt interessants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. (Només havia vist la primera foto, després en desplegar el post he vist les fotos de la plaça, molt ben fetes. És difícil fotografiar-la)

      Elimina
    2. Sí, aquest mateix dia vam anar a Prats de Rei, que també és molt bonic i a Copons i a Jorba. I encara en tenim pendents uns quants més.

      Elimina
  2. Oh, aquest si que el conec de poble, hi he estat moltes vegades i em sabia la llegenda, per això quan hi ha molt de guirigall, es diu que sembla el mercat de Calaf...I vau estar a Prats de Rei?, aquest si que m'agrada, perquè jo hi vaig viure un temps, el pare hi va fer de mestre. Recordo que a ple hivern amb una gebrada que es veia tot blanc, anàvem a peu d'un poble a l'altre, fins i tot a veure el tren ( aleshores de fum)que no l'havíem vist mai...Allò si que era fred no aquests hiverns que fa per aquí...
    Per cert a Prats fan un pessebre vivent, que val la pena veure'l.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que vam estar a Prats de Rei i em va agradar molt. Quina placeta més o i a que té. Ja la veuràs en un altre post.
      Jo recordo fa molts anys passant per aquesta carretera de Calaf a Prats de Rei, unes gebrades gruixudes de dos dits. No era neu, no, era gebre a umulat de dies i dies de fred. Haurem d'anar a veure el pessebre, quan sigui el temps.

      Elimina
  3. Molt curiosa la llegenda. Tinc una companya de feina de Calaf i sempre ens diu que no té massa cosa. Però bé, per les fotos, almenys sembla un lloc maco per visitar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va agradar molt visitar Calaf, aquesta plaça la vaig trobar molt bonica i molt diferent de la majoria de places, amb la seva forma irregular. I tot rl llic on posen el mercat també és bonic i algun carreró i alguna placeta. Potser sí que en unes poques hotetes està vist, però és maco.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog