Biure


A Biure, ens va sorprendre que en els rètols de la carretera i els oficials estava escrit amb be alta, i en canvi en algunes plaques commemoratives de coses diverses estava escrit amb be baixa.

Vam aturar un senyor que passava pel carrer, per preguntar-li per aquesta doble manera d'escriure el nom del poble i va resultar ser l'alcalde de Biure. Ens va explicar que el poble estava dividit a causa de l'ortografia del seu nom.  Que ell des que era alcalde simplement havia respectat la forma oficial Biure, en totes les coses oficials, i havia respectat les plaques commemoratives que hi havia al carrer amb una ortografia "antiga"  Viure. 

Un alcalde molt trempat, amb moltes ganes de xerrar i d'explicar coses del seu poble. Ens en va explicar un munt. És un poble ben comunicat per carretera i a tocar de Figueres i en canvi  estan gairebé incomunicats telefònicament i internàuticament. No tenen fibra òptica, encara, i molt poca cobertura,  mínima.   Aquesta era la feina més important que tenia per solucionar.   També es plantejava buscar solucions per reduir la població de gats descontrolats. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog