Martorell


Infinitat de ponts de totes les èpoques creuen el Llobregat en ben poc tros.


El pont del diable, ha quedat anxovat entre les vies modernes de comunicació, però no per això deixa de ser el que més llueix i crida l'atenció.


Els primers carrers de Martortell que es veuen des del pont.


El Llobregat i Montserrat, a l'alçada de Martorell, des del pont del Diable.


Des de l'arc de triomf romà, el pont, també d'origen romà, però reconstruit diverses vegades. A la darrera recostrucció es va respectar l'estructura gòtica que tenia amb les grans arcades apuntades.


Recordo molt bé aquestes inundacions,  jo tenia 19 anys i va ser quan es va ensorrar el pont de Molins de Rei.  Va ser impactant, ja que nosaltres tornàvem d'Andorra, amb un amics, en dos cotxes, ens havíem aturat a mig camí per fer una mica de descans i prendre un entrepà de berenar-sopar. Vam continuar els dos cotxes a molt poca distància. I en arribar a Molins de Rei, el pont estava ja ensorrat. Els nostres amics ja havien passat el pont normalment i no es van assabentar de res, fins que els hi vam dir per telèfon. El fix, no hi havia mòbils encara.  Ens va anar de poc a tots dos cotxes.

Vam haver d'anar a voltar pel Baix Llobregat,amb moltes dificultats, perquè tots els pobles estaven inundats i hi havia problemes a tot arreu.

Comentaris

  1. Suposo que ja saps quins són els que m'agraden més... els moderns no els entenc. 😉

    Quina experiència que ens relates, sí que vos va anar per ben poc!. Sortosament no vos va passar res, malgrat la volta que féreu.

    Aferradetes, nina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre he pensat que soc una persona afortunada, per moltes coses, però també per fets com aquest. Sense fer res, ni de més ni de menys, hi ha uns cotxes que passen a l'últim moment i pensen que tot és normal, un que s'ensorra amb el pont i per ells ja s'ha acabat tot i uns atres, que ens adonem de seguida de la sort que hem tingut. I de moment encara em dura. Avui ja m'he pogut vacunar del Covid, sense haver sofert cap mal per aquesta malaltia... que duri...

      Elimina
    2. Mira que bé, jo encara en tinc per temps... fins que es posin d'acord els entesos. Espero que no tinguis cap reacció contrària i que demà ja ni ho recordis.

      Elimina
  2. Jo també sóc un enamorat del Pont del Diable.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog